Biftečky

300g mletého hovězího

300g brambor

10 plátků čedaru

1/2 cibule

Vývar

Sojové omáčka, worčestr

sůl, pepř


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Mleté maso osolíme a opepříme, řádně promícháme a připravíme 10 tenkých placiček (cca 5 mm tlusté, průměr max 10cm). Dáme vyřit brambory bředem nakrájené na kostky.  Na rozpálenou pánem dáme trochu sádla, aby nebyla pánev úplně suchá. Na pánev vkládáme placičky a cca 1,5 min smažíme s každé strany. Mezitím smažíme vařené brambory. Do výpeku po biftečkách nasypeme najemno nakrájenou cibuli a dozlatova smažíme. Pak přidáme trochu vývaru, sojovou omáčku a trochu worčestru. Mícháme dokud se sůsek netáhne. Nezapomeneme na horké biftečky položit plátek čedaru.