300 g vepřového masa
trochu kukuřice
1 rajče
1 paprika
grilovací koření
sůl a pepř
sojová omáčka
hořčice
2 šalotky
1/2 kostky masoxu
chilli papričky nebo jalapeňos (dle chuti)
Na troše sádla osmahneme šalotku nakrájenou na měsíčky a přidáme k ní maso. Když je maso hnědé přihodíme rajčata, papriku, chilli papričky (buď sušené nebo čerstvé) nebo jalapeňos a společně podusíme. Přidáme sůl a pepř, trochu sojové omáčky a hořčice (u obou surovin dáme tak jednu lžičku a se solí to nesmíme nijak přehánět). Přihodíme trochu kukuřice, 1/2 kostky masoxu a podlijeme vodou. Společně dusíme dokud není maso měkké (netrvá to dlouho, tak 20 minut). Průběžně mícháme a pokud je potřeba nebo chceme více „omáčky“, tak podléváme. Pokud se vám jídlo bude zdát hodně slané nebo ostré, pomůže sladký kečup či trošku cukru (tím nic nezkazíte).
Jako přílohu nejraději dělám čínské nudle, ale pozor jaké koupíte, některé smrdí jako čínská polévka do hrnečku, a to moc nedoporučuji. Vyplatí se koupit větší balení v červeném obalu, cena je cca kolem 40 Kč, vaří se asi 15 minut a nejčastěji je koupíte u Vietnamců. 🙂