Šunka glazovaná bourbonem

cca 3 kg šunky s kostí

šálek hnědého třtinového cukru

šálek pikantní hořčice

šálek Coca-coly

šálek bourbonu

4 snítky čerstvého tymiánu

sůl a pepř



Troubu předehřejeme na 170° C a připravíme šunku na pečení. Nařízneme kůži ze dvou stran a vytvoříme síť kosočtverců. do zářezů můžeme zapíchat celý hřebíček, který dodá šunce pikantní chuť.

V hrnci připravíme glazuru – smícháme bourbon, cukr, colu, hořčici a tymián a za stálého míchání pomalu vaříme, dokud se nerozpustí cukr. Poté směs redukujeme dokud nezíská sirupovitou konzistenci. Glazuru rozetřeme na šunku a do pekáče nalijeme šálek vody se 3 lžícemi bourbonu. Pečeme přibližně 90 minut a během pečení dle potřeby podléváme.

To nejlepší, co si připravit na domácí oslavu. 🙂