400 g libového mletého hovězího masa
400 g tučného mletého vepřového masa
sůl a pepř
1/2 lžičky drceného kmínu
1 lžíce majoránky
6 stroužků česneku
3 rohlíky
300 ml mléka
4 vejce
Použijeme staré rohlíky nebo je necháme aspoň přes noc jen tak ležet venku. Nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem, aby zase změkly.
Všechno maso dáme do větší mísy, přidáme vejce, utřený česnek, kmín, sůl, pepř a majoránku. Přidáme namočené pečivo a důkladně promícháme.
Vytvarujeme šišku (nebo dvě), pokud bude sekaná moc řídká, tak přidáme strouhanku nebo pokud bude moc tuhá přidáme vodu. Na povrchu potřeme vodou, uložíme do pekáčku a dáme péct do trouby na 160°C cca na hodinu. Během pečení podlijeme vodou a průběžně poléváme výpekem i sekanou. Nakonec po vypnutí trouby necháme sekanou ještě 10 minut dojít.
Povrch sekané můžete poklást slaninou, zpestří to tento pokrm.