500 g mascarpone
20 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
3 žloutky
200 g cukrářských piškotů (dlouhých)
200 ml silné kávy (espressa)
100 ml likéru (já měla doma whysky)
kakao
Mascarpone, moučkový i vanilkový cukr a žloutky spojíme a vyšleháme do hladkého pevného krému. Připravíme si misky, například kompotové skleněné nebo porcelánové, případně jednu větší skleněnou nádobu, do níž budeme tiramisu vrstvit. Kávu promícháme s likérem a poté do ní lehce namáčíme podlouhlé cukrářské piškoty tak, aby nebyly rozmáčené, ale jen zvlhčené. Piškoty vkládáme na dno misek.
Na vrstvu piškotů naneseme – nejlépe pomocí zdobicího sáčku -vrstvu připraveného krému, po ní následuje opět vrstva piškotů a nakonec vrstva krému. Počet pater lze přizpůsobit podle množství surovin. Povrch nakonec úhledně zarovnáme. Dezert dáme vychladit do lednice (minimálně se doporučují čtyři hodiny, ideálně je lépe nechat dezert odležet až do druhého dne). Před podáváním tiramisu bohatě zasypeme kakaem.