Skotská vejce

500 g mletého masa

4 vejce

rozmarýn a tymián

sůl a pepř

1 lžíce hořčice

Maso smícháme s bylinkami, osolíme a opepříme a rozdělíme na 4 stejné díly. Vajíčka uvaříme přesně 6 minut a prudce zchladíme. Po vychladnutí opatrně oloupeme. Z každého dílu masa vytvoříme placku na potravinové fólii a do ní opatrně zabalíme vejce. Necháme chvíli v lednici zatuhnout a pak obalíme v trojobalu, ale pozor – dáme do mouky, vajíčka, znovu do mouky, zpět do vajíčka a pak teprve do strouhanky. Tím se nám vytvoří pěkný obal. Rozehřejeme si olej v rendlíku a vejce do něj ponoříme. (Na poprvé jsem jej rozpálila moc, takže uvnitř bylo maso syrové a strouhanka byla černá, takže opravdu opatrně. Ale tato zkušenost mě přivedla na to, že se vejce dá na chvíli strčit dopéct i do trouby, ale zase ne na moc dlouho, aby nebylo vysušené.) Osmažené vejce vyndáme na ubrousek a poté už servírujeme. Dalo by se jíst i samotné s jakoukoliv omáčkou, ale my jsme jako přílohu zvolili bramborovou kaši.

Pokud nemusíte klasická pštrosí vejce, tak toto je perfektní alternativa.

20161023_124208

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *