5 lžic oleje
1 velká plechovka rajčatový protlak
mletý černý pepř
1 palička česneku
2 cibule
300 g hovězí plátek
sůl
cca 250 ml červeného vína
bylinky
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno.
Na oleji v kastrolu rychle opečeme plátky masa z obou stran a
vyjmeme je. Orestujeme cibuli a česnek dozlatova, přidáme protlak,
červené víno, trochu osolíme a opepříme. Do této směsi vrátíme plátky
masa a přikryjeme poklicí. Hovězí plátky po řecku dusíme velmi zvolna na
opravdu mírném příkonu tepla. Dušení bude trvat téměř 2 hodiny, ale
stojí to opravdu za to. Maso při dušení nepodléváme. Pouze můžeme omáčku
občas zamíchat, aby se nepřichytila ke dnu, ale stát by se to nemělo.
Vznikne chuťově výborná a hustá omáčka.
Hovězí plátky po řecku podáváme s vařeným bramborem