Slepované rohlíčky

140 g másla

140 g sádla

140 g cukru moučky

500 g polohrubé mouky

1 vejce

2 žloutky

citrónovou šťávu

Krém: 

3 vejce

150 g cukr moučka

250 g másla

kakao, mleté ořechy, kokos

rum

Ze všech surovin vytvoříme těsto. Necháme chvíli v lednici odpočinout. Pomocí formiček tvarujeme rohlíčky a pečeme ve vyhřáté horkovzdušné troubě na 150 ° C přibližně 15 – 20 minut.

Vzhledem k tomu, že těstaje hodně, tak můžeme polovinu upečených perníčků udělat obalované v cukru – moučkový smíchámes vanilkovým a rohlíčky v něm obalujeme ještě teplé.

Krém doporučuji dělat z poloviční dávky. Ve vodní lázni budeme ručně šlehat vejce a cukr moučka asi 20 minut. Necháme jej zchladnout a pak do ni vmícháme změklé máslo. Pokud by se nám krém zdrcnul, nic se neděje, dáme hmotu znovu nad vodní lázeň a pomalu šleháme. Ochutíme kakaem, kokosem nebo mletými ořechy a slepujeme jím rohlíčky. Na závěr je postříkáme rozehřátou čokoládou.