140 g másla
140 g sádla
140 g cukru moučky
500 g polohrubé mouky
1 vejce
2 žloutky
citrónovou šťávu
Krém:
3 vejce
150 g cukr moučka
250 g másla
kakao, mleté ořechy, kokos
rum
Ze všech surovin vytvoříme těsto. Necháme chvíli v lednici odpočinout. Pomocí formiček tvarujeme rohlíčky a pečeme ve vyhřáté horkovzdušné troubě na 150 ° C přibližně 15 – 20 minut.
Vzhledem k tomu, že těstaje hodně, tak můžeme polovinu upečených perníčků udělat obalované v cukru – moučkový smíchámes vanilkovým a rohlíčky v něm obalujeme ještě teplé.
Krém doporučuji dělat z poloviční dávky. Ve vodní lázni budeme ručně šlehat vejce a cukr moučka asi 20 minut. Necháme jej zchladnout a pak do ni vmícháme změklé máslo. Pokud by se nám krém zdrcnul, nic se neděje, dáme hmotu znovu nad vodní lázeň a pomalu šleháme. Ochutíme kakaem, kokosem nebo mletými ořechy a slepujeme jím rohlíčky. Na závěr je postříkáme rozehřátou čokoládou.