360 g hladké mouky
180 g vody
1 lžička soli
5 g droždí
2 lžíce olivového oleje
Nejlepší recept na pizzu, která má jedinou nevýhodu a to, že potřebuje čas „uzrát,“ ale stojí to za to.
Suroviny postupně smícháme a vypracujeme těsto, v první chvíli se bude zdát, že je těsto hodně tuhé, ale nenchte se zmást. Těsto dáme do lednice na 24h uzrát a odpočinout. (Pokud by jste měli málo času, nechte jej na teplém místě 2 – 3 hodiny vykynout.) Druhý den z těsta uděláme placku jak máme rádi. (Velkou pizzu, minipizzu nebo ji vytvarujeme na plech.) Na ni dáme připravenou omáčku – Kečup (jemný a ostrý), oregano, sůl a pepř, kdo má rád může přidat česnek – vše se odvíjí od vašich chutí. Dále vrstvíme, co mámerádi – šunka, mozzarela, olivy, kukuřice, salám, sýr, niva, kuřecí maso, klobása, tuňák, atd. Pečeme v horkovzdušné troubě na 150° C cca 20 minut. Pak už jen s chutí do toho, minipizza se skvěle hodí i pokud potřebujete pohostit návštěvu.