Játra na pivu

1 cibule
500 g jater nakrájené na proužky (kuřecí nebo vepřová, dle chuti)
Sádlo na smažení
Sůl a pepř
Sojová omáčka
Worchestrová omáčka
Grilovací koření
Podravka
500 ml vody
1-2 dl piva
1/2 masoxu

Cibulku nakrájíme na jemno, necháme do zlatova osmažit na sádle a přidáme játra. Osolíme (pouze u kuřecích jater!), opepříme, přidáme grilovací koření, sojovou a worchestrovou omáčku a podravku. Smažíme dokud se neodpaří všechna voda, přidáme půlku masoxu a zaprášíme dvěma hrstma mouky. Lehce osmažíme a potom zalijeme vodou, zamícháme a pozvolna vaříme pod pokličkou, občas zamícháme. Asi po půl hodině vaření přilijeme pivo a necháme odpařit alkohol, aby omáčka nebyla hořká. Pokud by omáčka byla příliš slaná přidáme sladký kečup, tím se nic nezkazí. Podáváme s rýží.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *